2022-2023

September2022

Oktober2022

November2022

Februar2023

Jun2023

Olympiáda v ruskom jazyku

Dnes sa uskutočnilo školské kolo Olympiády v ruskom jazyku. Zúčastnilo sa ho 20 študentov 1.- 3. ročníka, ktorí súťažili v kategórii B1.

Prvé miesto si vybojovala Slávka Palenčíková z 2.A, na druhom mieste sa umiestnila Natália Šuličová taktiež z 2.A a tretiu priečku s rovnakým počtom bodov obsadili Bianka Mária Obrinová z 1.B a Simona Gumanová z 3.A.

Všetkým veľmi pekne ďakujeme za účasť a výherkyni držíme prsty v krajskom kole.

Stretnutie so spisovateľom a vysokoškolským pedagógom JONATHANOM GRESTYM

V piatok 3.3. mali naši študenti možnosť stretnúť sa a diskutovať s autorom románu Cudzincov kabát, ktorá je medzi nominovanými dielami na ocenenie Zlaté pero.

Jonathan Gresty je Brit, ktorý žije na Slovensku od r. 1992 a pôsobí aj ako vysokoškolský pedagóg na FF Prešovskej univerzity.

Vo svojej pútavej a interaktívnej debate v angličtine s občasnou slovenskou vsuvkou prešiel od svojich začiatkov cez “Jonathana mládenca príhody a skúsenosti” 😀až po odovzdávanie rád nádejným spisovateľom. Aplauz na konci prednášky nepotrebuje další komentár 😉

Budeme však radi, ak nám nejaký komentár pridáte 👍

PhDr. Maroš Mitrik

Tlačová konferencia

„Ako funguje Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR), ako rozoznať hoax od pravdivej informácie či ako si overovať zdroje – aj o tom bola utorková beseda Fake news na Gymnáziu Dr. C. Daxnera vo Vranove nad Topľou. Nielen o médiách a práci regionálnych novinárov hovorila so študentmi 1. a 2. ročníka redaktorka TASR Diana Semanová. Témou bolo napríklad aj to, ako čeliť dezinformáciám, aké zdroje využívajú médiá pri tvorbe seriózneho spravodajstva a aké možno vo všeobecnosti považovať za dôveryhodné.

Pretože nie všetko, čo je na internete, je pravda.“

EXKURZIA DO TALIANSKA

V dňoch 12.4. – 16.4. 2023 sme sa my, študenti GCD, vybrali na exkurziu spoznávať svet. Po veľmi náročnej nočnej ceste sme sa ráno zobudili v malebnom meste Ľubľana. Hoci počasie nebolo práve najlepšie, nezabránilo nám to v krásnej prehliadke starého mesta. Neskôr sme pokračovali v ceste do talianskeho mesta Terst, kde sme okúsili kúsok histórie, navštívili sme prekrásny zámok Miramare. Zámok poskytuje úchvatný rozhľad na more a rozľahlé záhrady. Následne viedla naša cesta do vyhláseného dovolenkového letoviska Lido di Jesolo, v ktorom sa nachádzalo naše ubytovanie. Z balkóna sme mali príležitosť vidieť studené Jadranské more, ktoré sa nám taktiež podarilo “navštíviť”. Niektorí sa len prizerali, niektorí sa stihli aj okúpať, môžem však povedať, že pobyt pri mori nadchol jednoducho všetkých. Jedlo bolo vo veľkom štýle! Podarilo sa nám ochutnať typické talianske špeciality ako pizza či lasagne. V ďalších dňoch sme objavovali krásu benátskych ostrovov Murano a Burano, ktoré sú známe svojou rozmanitosťou a jedinečnosťou. Loďou sme sa presunuli do slnečných Benátok, objavovali sme zákutia benátskych ulíc či ochutnávali taliansku kuchyňu. V našom programe sme nevynechali ani známu romantickú Veronu či jazero Lago di Garda. Čarovná atmosféra nechýbala ani pri prehliadke mestečka Sirmione. Poslednou zastávkou bola Budapešť, ktorá nás tiež vtiahla do svojej histórie. Z Budapešti sme potom unavení, ale spokojní cestovali naspäť domov.
Jedno veľké “Gracias” patrí našim profesorom za umožnenie tohto výletu, sprievodcovi Matúšovi za to, že sme sa nikde nestratili a samozrejme pánom šoférom za bezpečnú jazdu tam aj spať. Vrátili sme sa s obrovským množstvom zážitkov, spomienok, plní dobrej nálady a nejedným “horiacim Instagramom”. Som si istá, že môžem za všetkých povedať, že táto exkurzia bola nezabudnuteľná a každý z nás na ňu bude spomínať len s úsmevom na tvári.
Betka Petrová III.C

SLÁVNOSTNÝ AKT ODOVZDÁVANIA MATURITNÝCH VYSVEDČENÍ.

Deň, na ktorý ste, milí maturanti, netrpezlivo čakali. “ A je to tu,“ znela veta z Vašich úst.

Vyhodnotili sme Vaše úspechy v maturitnom týždni, ocenili najšikovnejších študentov počas 4 rokov a odovzdali sme Vám vstupenku do ďalšieho života – MATURITNÉ VYSVEDČENIE.

Roztiahnite krídla a leťte naproti svojmu novému životu. ❤

MATURITA 2023

Tretí a dnes posledný deň MATURÍT 2023.

Blahoželáme všetkým úspešným študentom, zvládli ste to “ ľavou zadnou.“ 🙂❤